Hitta vackra hissgardiner online

Fördelen med att köpa hissgardiner online är att du i lugn och ro kan välja och vraka mellan ett större utbud av modeller, tyger och färger. När du väl bestämt dig för en hissgardin kan du beställa ett gratis tygklipp och sedan prova modellen i ditt eget hem. Det finns alltifrån klassiska och mjuka till plisserade och kantbaserade hissgardiner att välja mellan. Beroende på om du vill ha mycket eller lite ljus i ditt rum kan du beställa en smalare eller bredare gardin med mycket eller lite foder.

En tyngre gardin med kraftigare foder, exempelvis en mörkläggningsgardin, har en isolerande effekt på ditt fönster och därmed också ditt rum. Du kan också välja mellan en manual hissgardin eller en gardin med motor. En motoriserad gardin är mer lätthanterlig och fungerar bra i trånga rum, exempelvis i köket.

Välj rätt mått och kvalitet på din hissgardin.

Förutom färg och mönster är mått och kvalitet viktiga faktorer när du beställer en ny hissgardin. Det finns tips online som visar hur du kan mäta och montera på egen hand. Ha dock alltid i åtanke att din fönsterlampa eller ditt fönsterhandtag kan påverka längden på hissgardinen. Längden har förstås även inverkan på priset, men du kan alltid få ett prisvänligt alternativ genom att dels vara noggrann när du mäter och sedan prova dig fram med olika kostnadsfria provtyger.

Hissgardinerna kommer dessutom med en kvalitetsgaranti på 2 år. En lättare hissgardin av till exempel siden- eller linnetyg får också lättare en skrynkligare yta, men att tvätta och stryka en hissgardin är faktiskt inte särskilt svårt. Tvätta på fintvätt och stryk gardinen på låg värme, sedan är den som ny igen.